• Persoane fizice
  • Companii
  • Comercianti parteneri
  • Despre tbi group

Cateva idei de afaceri cu bani putini - cum sa devii antreprenor

Statutul de angajat nu este potrivit pentru oricine, iar unele persoane pur si simplu nu concep ideea de a lucra pentru altii. Daca iti doresti sa fii propriul tau sef si simti ca te ajuta spiritul antreprenorial si organizatoric, poti incerca sa iti deschizi o afacere de la zero, pe care ulterior, cu implicare si rabdare, sa o dezvolti. Chiar daca nu dispui de un buget foarte mare pentru inceput, exista si cateva idei de afaceri pe care le poti deschide cu bani putini si care, in timp, sa iti aduca satisfactiile economice si personale dorite.

  • De ce sa iti deschizi propria afacere
  • Cum sa deschizi o afacere fara bani
  • Idei de afaceri cu bani putini

 

De ce sa iti deschizi propria afacere

 

Sa ai propria afacere poate fi o responsabilitate mare deoarece tu esti persoana care ia cele mai importante decizii in ceea ce priveste modul de desfasurare a activitatilor din firma. Insa si satisfactiile sunt pe masura. De aceea, daca ai niste economii intr-un depozit bancar online si vrei sa le investesti sau daca, dimpotriva, vrei sa castigi suficienti bani astfel incat sa ai ce pune intr-un depozit, ia in calcul deschiderea unei afaceri.

Cand ai propria afacere, ai libertatea de a alege oamenii cu care lucrezi si masurile care sunt implementate pentru a evolua, acestea doua fiind printre cele mai importante variabile in obtinerea succesului dorit.

In plus, satisfactia personala este mult mai mare atunci cand reusita iti este in cea mai mare masura datorata tie, mai ales stiind ca ai pornit la drum fara o reputatie dinainte construita. Este adevarat, si esecul poate fi mai dureros, pentru ca cea mai mare parte din responsabilitate este pe umerii tai, insa asumarea de riscuri este una dintre premisele care stau la baza succesului.

Propria afacere inseamna ca poti pune in aplicare orice idee care crezi ca ajuta la progres, fiind astfel motivat sa nu intri in rutina si sa te gandesti mereu la ce ai putea imbunatati.

 

Cum sa deschizi o afacere fara bani

 

Daca nu dispui de bani, nu inseamna ca nu iti poti deschide o afacere. Ca sa poti avea succes in activitatea pe care o desfasori trebuie ca, in primul rand, sa iti placa ceea ce faci. De multe ori, pasiunea de la inceput conteaza mai mult decat cunostintele pe care le ai pentru ca aceasta iti da increderea si speranta ca vei reusi. Asadar, alege un domeniu care ti se potriveste si care iti place pentru ca interesul tau fata de afacere sa ramana constant in timp. Daca ai un anume hobby, cu atat mai bine, pentru ca poti porni chiar de la acesta pentru a-ti deschide propria afacere.

Desi importanta, pasiunea nu este suficienta. Trebuie sa intri pe piata cu ceva in voga, care sa aiba priza la public pentru a exista cerere. De aceea, trebuie sa identifici trendurile, astfel incat sa stii ce ar putea avea potential de afacere si, daca este cazul, sa afli daca hobby-ul tau poate fi transformat intr-o afacere sau nu.

Ca sa stii cu ce oferta sa intri pe piata trebuie sa pivotezi in jurul a ceea ce clientii isi doresc. In caz contrar, oferta ta nu va fi ceea ce acestia au nevoie, nu va raspunde nevoilor clientilor, nu vor cumpara si, implicit, exista sansa ca afacerea ta sa nu se dezvolte asa cum ti-ai fi dorit.

Odata ce ai identificat nevoia careia vrei sa ii raspunzi si te-ai hotarat asupra afacerii pe care o vei deschide, stabileste un pret echitabil pentru ceea ce urmeaza sa vinzi. Un pret prea mic ar putea sa iti mentina profitul la un nivel sub asteptari, dar un pret prea mare ar putea sa tina clientii departe de tine. Alege-l pe cel corect, astfel incat sa existe avantaje de ambele parti.

Daca esti la inceput de drum si nu ai experienta, o idee buna ar fi sa ceri recomandari si sfaturi unei persoane specializate in domeniul afacerilor sau in domeniul specific in care vrei sa activezi. Cunoscand cerintele pietei, aceasta ar putea avea un rol important in construirea succesului tau, asa ca nu ezita sa cauti ajutor daca simti ca ai nevoie.

 

Idei de afaceri cu bani putini

 

Daca dispui de un buget redus, dar nimic nu te mai poate opri de la a-ti deschide o afacere, orienteaza-te spre una in care te poti lansa cu bani putini.

 

Reparatii croitorie

 

Daca esti o persoana indemanatica, iti place sa repari lucruri in loc sa le arunci si gasesti un mod de a reface o haina indiferent de ce defect are, iti poti deschide un fel de croitorie specializata in repararea hainelor. Daca dispui de o masina de cusut si stii sa o folosesti, cu atat mai bine. Daca nu, invata mai intai modul sau de utilizare, apoi achizitioneaza una sau mai multe masini de cusut si fa-ti afacerea cunoscuta prin mijloacele potrivite in functie de publicul la care vrei sa ajungi: afise pe strada, anunturi in ziar, anunturi in mediul virtual. Mereu vor exista rochii care trebuie scurtate si pantaloni care s-au descusut, asa ca afacerea ta ar putea deveni de succes.

 

Magazin online de haine sau cosmetice

 

Mediul online ofera utilizatorilor posibilitatea de a gasi orice informatie isi doresc, in orice moment al zilei si de a face cumparaturi din confortul propriei locuinte, fara a mai fi nevoie sa se deplaseze la magazin. De aceea, vanzarea de obiecte online este o idee buna de afacere, deoarece vine in intampinarea nevoii potentialilor clienti de a putea cumpara orice, oricand, oriunde s-ar afla. Deschide un magazin online de haine sau cosmetice, dar fa-l diferit fata de cele ale competitorilor. Fa un site in care se gasesc doar haine de o anumita culoare, de exemplu, sau unul de unde pot fi achizitionate doar cosmetice pentru un anumit tip de ten. Studiaza piata si vezi unde ar fi nevoie de tine pentru a nu intra pe una deja supraaglomerata. Astfel, vei avea un public bine delimitat si iti va fi mai usor sa le oferi ceea ce isi doresc. Poti alege si sa vinzi altceva online, cum ar fi produsele handmade, daca acestea se numara printre activitatile care iti fac placere.

 

Magazin online de produse de casa

 

Daca gatitul se afla printre pasiunile tale, transforma-l intr-o afacere. Din ce in ce mai multi oameni se orienteaza spre produse preparate in casa si, pentru ca nu au timpul necesar pentru a le face ei insisi, nu au alta varianta decat sa le cumpere. Prepara ce iti place tie, dar si ce crezi ca le va placea clientilor, cum ar fi compoturi si dulceata, zacusca sau chiar prajituri. Axeaza-te pe un singur preparat la inceput si, in functie de cum evolueaza afacerea, poti ulterior sa extinzi gama de produse oferite. Unul dintre avantajele acestei afaceri este ca nu ai nevoie de un sediu pentru ca poti prepara produsele chiar la tine acasa, de unde le vei livra catre cei care si le doresc.

 

Firma de catering vegan/vegetarian

 

Multi oameni aleg sa renunte la a mai consuma carne sau produse de origine animala din motive care tin de sanatate sau ca urmare a anumitor principii morale pe care le respecta. Infiintarea unei firme care sa ofere doar produse vegane si vegetariene ar fi o idee buna de afacere, deoarece se dedica unui public din ce in ce mai numeros, a carui cerere este mai mare decat oferta actuala. Poti incepe cu cateva preparate standard si, dupa ce castigi clienti, poti diversifica oferta. Este important nu doar sa castigi constant clienti noi, ci si sa ii faci sa revina pe cei care au comandat o data de la tine. Ofera programe de fidelizare, reduceri, promotii, astfel incat sa ajungi sa ai un grup semnificativ de clienti fideli.

 

Firma de organizare de evenimente

 

Daca ti-a placut dintotdeauna sa te implici in organizarea petrecerilor de aniversare ale prietenilor, in balurile din scoala sau facultate si sa ajuti cu diverse lucruri cand in familia ta a avut loc un eveniment important, precum o nunta, s-ar putea ca o firma de organizare de evenimente sa fie ceea ce ti se potriveste. Pentru aceasta ar trebui sa fii o persoana organizata, creativa si sociabila si sa stii sa asculti nevoile clientilor. Ar ajuta sa ai cateva legaturi cu oameni din domeniu inainte de a deschide afacerea pentru a te ajuta in promovare. Castiga increderea clientilor printr-un comportament profesional si prietenos si vei vedea ca, in timp, numarul acestora va creste.

Ideea de a deschide o afacere poate parea usor riscanta si costisitoare, dar, chiar daca nu dispui de un buget mare, poti pune in aplicare una dintre aceste idei pentru a face primul pas catre o afacere care poate deveni de succes.

Ultimele articole

Citeste mai mult
Cum deschizi primul depozit bancar - beneficiile depozitului online
Depozitul online, solutia sa iti cresti economiile simplu si rapid
Top greseli frecvente in gestionarea banilor si cum sa le eviti
Cum sa economisesti mai multi bani timp de un an - modalitati eficiente si beneficii
Depozit Online: afla beneficiile pentru persoane fizice
Dobanzile bancare - ce sunt, tipuri de dobanzi, avantajele unui depozit online pentru economiile tale