• Persoane fizice
  • Companii
  • Comercianti parteneri
  • Despre tbi group

TBI Bank EAD achiziționează un pachet minoritar de acțiuni la banca digitală norvegiană Monobank ASA 08.11.2018 Share +

TBI Bank EAD anunță că a ajuns la un acord pentru achiziția unui pachet minoritar de acțiuni la banca norvegiană Monobank ASA. Compania va investi circa 6 milioane de euro pentru o participație de aproximativ 9% din acțiunile Monobank, listate pe piața de capital din Oslo.

Monobank este o bancă digitală de nișă cu operațiuni în Norvegia și Finlanda, axată pe creditarea de consum, care a avut o creștere accelerată de la lansare, în 2015, și care are în prezent un portofoliu net de credite în valoare de aproximativ 360 de milioane de euro. Monobank este o bancă digitală cu operațiuni eficiente și scalabile, bazate pe inovație și pe tehnologii de ultimă generație.

“La TBI, credem că această investiție ne va permite să împărtășim cele mai bune practici cu una dintre cele mai importante bănci fintech din regiunea nordică, în concordanță cu strategia noastră de a deveni creditor digital de ultimă generație”, a spus Petr Baron, CEO al TBIF Financial Services (TBI Bank).

“În plus, ca parte a strategiei ample a grupului 4finance, din care facem parte, de a-și dezvolta afacerea în regiunea nordică, acest pachet minoritar de acțiuni este primul pas în explorarea unei colaborări viitoare cu Monobank.”

Ultimele articole

Citeste mai mult
Informare privind actualizarea dobanzilor
Informare privind actualizarea dobanzilor
tbi bank raportează o creștere de 50% a activelor totale în primele 9 luni din 2023
Informare privind actualizarea dobanzilor
tbi bank profit net 18,4 mil. euro in S1 2023
Informare privind actualizarea dobanzilor