Intrebari frecvente

Ai nevoie rapid de mai multe raspunsuri? Click pe una dintre sectiunile de mai jos pentru a afla raspunsurile la cele mai frecvente intrebari.

Daca tot nu gasesti raspunsul la intrebarea ta, poti apela Contact Center la numarul de telefon 021 529 86 00 sau trimite un email la adresa ccc@tbicallcenter.ro.

Depozitul Online


Pot deschide un Depozit Online cetatenii romani, rezidenti, in varsta de cel putin 18 ani care au un cont deschis la orice banca din Romania.Ai nevoie doar de o poza lizibila a actului de identitate.Dobanda este fixa pe toata durata depozitului.In functie de numarul cererilor primite, aprobarea poate dura de la cateva ore pana la maxim 24h. In urma aprobarii cererii vei primi prin email contul IBAN in care va trebui sa transferi suma necesara constituirii depozitului.Deschiderea depozitelor online este complet gratuita! Ai 0 comision de administrare, 0 comision la incasarea sumelor prin transfer bancar din alte banci la TBI Bank si 0 comision la retragerea in numerar sau prin transfer bancar a sumelor din depozit.Poti deschide un numar nelimitat de depozite online. Oricand doresti sa constitui un depozit nou trebuie doar sa te loghezi in Platforma Online, utilizand adresa de email impreuna cu parola aleasa si sa completezi o noua cerere de depozit.In functie de optiunea aleasa in momentul constituirii depozitului, sumele disponibile la scadenta vor putea fi retrase in numerar din agentiile TBI Bank sau prin transfer bancar catre contul din care au fost initial transmise fondurile. Pentru retragerea in numerar a sumelor va trebui sa te prezinti personal la una dintre agentiile noastre din Bucuresti, Iasi, Constanta, Craiova, Timisoara, Oradea sau Pitesti.Poti lichida depozitul in orice moment, urmand ca sumele disponibile sa fie retrase conform optiunii alese la constituirea depozitului - retragere in numerar intr-una din agentiile TBI Bank sau transfer bancar. Lichidarea anticipata a depozitului atrage dupa sine aplicarea valorii dobanzii practicate de Banca la contul curent standard din ziua lichidarii anticipate, pentru perioada scursa de la data constituirii depozitului pana la data lichidarii acestuia. Dobanda astfel calculata se va impozita conform reglementarilor legale in materie, valabile la data platii dobanzii.Depozitele constituite la TBI Bank EAD Sofia Sucursala Bucuresti sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din Bulgaria, in limita plafonului de 100 000 EUR per deponent. Pentru informatii suplimentare acceseaza: 
https://www.dif.bg/en/for-depositors/for-depositors
Formularul pentru Informatiile oferite DeponentilorSelectezi produsul de depozit care se potriveste cel mai bine nevoilor tale, citesti si accepti termenii si conditiile, furnizezi cateva date de contact impreuna cu datele personale, incarci o poza lizibila a actului de identitate si confirmi cererea prin intermediul codului unic primit prin SMS. Rapid si usor - totul ar trebui sa dureze cel mult 10 minute! Utimul pas este transferul sumei din contul tau deschis la orice alta banca din Romania in contul IBAN al depozitului, pe care il vei primi pe email dupa aprobarea cererii. Indata ce banii vor ajunge in cont, depozitul se va constitui automat, iar pe email vei primi contractul de depozit.Poti adauga sume noi prin deschiderea unui nou depozit.Impozitul pe venit de 10% se va retine inainte de plata dobanzii datorate si va fi transferat ulterior la Agentia Nationala de Administrare Fiscala.


Depozitul Simplu


Poti deschide un depozit in EUR, USD sau LEI la oricare din agentiile TBI Bank din Bucuresti, Iasi, Constanta, Craiova, Timisoara, Oradea sau Pitesti. Mai mult, poti aplica online pentru un depozit in LEI, completand o cerere in Platforma de Depozite.Ai 0 comision de administrare pentru conturile standard, 0 comision la incasarea sumelor prin transfer bancar din alte banci la TBI Bank si 0 comision la retragerea in numerar la data scadentei. Dobanda este fixa pe toata durata depozitului.Poti adauga sume noi prin deschiderea unui nou depozit. Impozitul pe venit de 10% se va retine inainte de plata dobanzii datorate si va fi transferat ulterior la Agentia Nationala de Administrare Fiscala.


Creditul de nevoi personale


 • vechime la actualul loc de munca:  minim 3 luni neintrerupte 
 • varsta aplicantilor: de la 24 ani pana la 75 ani (varsta maxima a aplicantului la data finalizarii contractului de credit)
 • venit minim lunar acceptat: 800 lei
 • pensia minima acceptata: 704 lei


 • copie dupa actul de identitate
 • acord ANAF / ultimul talon de pensie in original
 • cerere credit de nevoi personale
 • acord prelucrare date cu caracter personal


Valoarea maxima pe care o puteti obtine este determinata de veniturile si cheltuielile lunare, precum si in functie de gradul de indatorare existent la momentul incheierii creditului, fara a depasi plafonul de 25000 ron.Perioada maxima este de 60 luni cu conditia ca la sfarsitul perioadei contractuale varsta implinita sa nu depaseasca 75 de ani.Da, clientul are dreptul in orice moment de a rambursa anticipat integral sau partial obligatiile sale de plata pe intreaga durata a contractului. 1. Online cu un card de debit emis in RON, prin introducerea CNP-ului titularului de contract si a unei adrese de e-mail valide.

2. Rapid si simplu, la orice punct de incasare PayPoint sau SelfPay (ZebraPay).

3. Transfer bancar (cu minim 3 zile lucratoare inainte de data scadenta) in urmatorul cont:

 • TBI Bank EAD Sofia – Sucursala Bucuresti: RO67TBIB9311001900031103

Credit online de bunuri


Cumperi online in continuare de la cei 150 de parteneri ai nostri.
Din limita de credit ramasa, continui sa cumperi in rate din magazinele online ale partenerilor nostri fara drumuri la banca, in cel mai rapid si simplu mod cu putinta:

 • Accesezi unul dintre magazinele online partenere
 • Umpli cosul de cumparaturi cu produsele dorite
 • Alegi TBIPay ca metoda de plata
 • In continuare, lasa-te ghidat de procesul de plata online!


Online cu un card de debit emis in RON, prin introducerea CNP-ului titularului de contract si a unei adrese de e-mail valide.

Rapid si simplu, la orice punct de incasare SelfPay (fost ZebraPay) sau PayPoint.

Locatiile Pay Point aici.

Statiile de plata SelfPay si lista tuturor serviciilor la care ai acces sunt disponibile aici.

Prin depunere numerar sau transfer bancar (cu minim 3 zile lucratoare inainte de data scadenta) in urmatorul cont:

 • TBI Bank EAD Sofia – Sucursala Bucuresti: RO67TBIB9311001900031103

Prin aplicatia Pago despre care poti afla mai multe detalii aici.Serviciul Relatii Clienti la 021 529 86 00
sau e-mail: ccc@tbicallcenter.ro 
Luni-Vineri 08:00 – 17:00Suma de plata trebuie achitata pana la data scadenta comunicata prin intermediul extrasului de cont. Acesta se emite lunar si se va transmite la adresa de e-mail pe care ne-ai oferit-o.Datele personale pot fi actualizate prin completarea sectiunii “Actualizare date personale” sau sunand la Serviciul Relatii Clienti la 021 529 86 00, de Luni pana Vineri intre orele 08:00 – 17:00In 14 zile calendaristice de la data aprobarii creditului ai posibilitatea de a te retrage din contract. Pentru asta, contacteaza comerciantul la care ai efectuat cumparaturile!
Ulterior vei fi contactat pentru a finaliza procesul de anulare.Da, poti solicita retragerea asigurarii din contract prin email la ccc@tbicallcenter.ro sau telefonic la 021 529 86 00, in termen de 20 de zile calendaristice de la data aprobarii.O copie a contractului tau a fost trimisa via e-mail pe adresa furnizata de catre tine in aplicatia de credit. 
Pastram si noi o copie a contractului tau, daca nu o gasesti in inboxul tau suna-ne la 021 529 86 00, ti-o vom trimite. Foarte simplu, fara a mai astepta sa intri in legatura cu unul dintre colegii nostri:

 • Apelezi Serviciul Relatii Clienti la 021/529.86.00 utilizand numarul de telefon furnizat sau actualizat
 • Selectezi tasta 1 pentru limba romana, tasta 1 pentru Credite persoane fizice, apoi tasta 3 pentru linii si carduri de credit si tasta 2 pentru a afla suma disponibila
 • Tastezi codul numeric personal (CNP)
 • Gata! Informatia iti este comunicata imediat!

Card de Credit


Poti efectua tranzactii cu cardul de credit pana la 30 Septembrie 2020.

Dupa aceasta data, din limita de credit ramasa, poti continua sa cumperi in rate din magazinele online ale partenerilor nostri, fara drumuri la banca, rapid si simplu.Nu vei mai putea efectua tranzactii cu cardul, insa poti face in continuare cumparaturi de la parteneri (online), din limita de credit.Ai posibilitatea de refinantare a datoriei existente pe cardul tau, prin acordarea unui Credit de Consum utilizand politica de creditare curenta.

SAU

Poti achita intreaga suma datorata pana la 30 Septembrie 2020.

Este foarte important sa stii ca tranzactiile tale aferente vor fi mentinute si administrate in forma mentionata in Contractul tau de credit pana in Mai 2023.La adresa de e-mail ccc@tbicallcenter.ro, sunand la Serviciul Relatii Clienti la numarul de telefon 021 529 86 00, sau in orice sucursala TBISunand la numarul de telefon 021 202 69 99 sau prin verificarea extrasului lunar de cont transmis.


Reprezentare


In situatia in care alegeti sau sunteti nevoiti sa ne contactati prin reprezentant, va trebui sa luati in considerare urmatoarele:

 • Daca este vorba despre o procura, aceasta va trebui sa fie autentificata la notar sau imputernicire avocatiala;
 • Daca este vorba despre minori, solicitarile vor trebui sa vina de la parinte/reprezentantul legal;
 • Daca este vorba despre reprezentarea persoanelor decedate, va fi necesara prezentarea certificatului de mostenitor sau a unui certificat de calitate de mostenitor;
 • Daca este vorba de persoane varstnice sau cu diferite afectiuni sau interdictii, ce nu se pot reprezenta singure, va fi necesar sa prezentati documentul in baza caruia s-a decis reprezentarea de catre un tert( act instituire curatela, tutela, etc);

Imputernicirile emise sub semnatura privata unor persoane fizice si/sau juridice, prin imposibilitatea verificarii veridicitatii semnaturilor mandatarilor, aplicate pe asemenea inscrisuri, nu asigura suficiente garantii pentru protectia datelor personale ale persoanei vizate si nu vor fi luate in considerare.


Contact

Serviciul Relatii Clienti
T: 021 / 529 86 00
E: ccc@tbicallcenter.ro

Program de lucru:
Luni - Vineri
| 08:00 - 17:00 

Sambata - Duminica
| Inchis 

Pentru Depozite Online folositi adresa de contact: depoziteonline@tbibank.ro

Retea

Sediu Central

Bucuresti, Romania,
Strada Putul lui Zamfir, nr. 8-12, Sector 1

Искаш ли да плащаш кредита си бързо и без такси?
Изтегли приложението TBI Bank App и се възползвай от услугите ни когато и от където пожелаеш.