• Persoane fizice
  • Companii
  • Comercianti parteneri
  • Despre tbi group

Stati acasa si protejati-va financiar: Cum sa va protejati banii pe timp de criza (1)

Ne aflam in mijlocul unei situatii neobisnuite, care pune in pericol nu numai sanatatea, dar si finantele dumneavoastra. Trebuie sa aveti grija nu numai de bunastarea voastra, dar si de banii dvs. Fiti prudenti si luati urmatoarele masuri pentru a va proteja banii:

 

 

Pastrati-va banii la banca 

Bancile sunt de departe cel mai sigur loc pentru finantele dvs. si va puteti tine banii intr-un depozit, cont de economii. Depozitele sunt garantate de Fondul de Asigurare a Depozitelor Bancare pana la 100.000 EUR / deponent.

Nu divulgati informatiile personale 

Aveti grija cui furnizati datele dvs. personale, mai ales daca este vorba despre CNP, numar sau serie de buletin, numarul cardului sau contractului de credit, codurile PIN ale cardurilor, numele de utilizator si parola pentru conturile dvs. bancare, accesul la aplicatiile mobile etc. Nimeni nu are dreptul sa solicite PIN-ul si parola dvs., astfel ca, inainte de a le impartasi, aflati daca sunteti obligati prin lege sa furnizati aceste informatii si de ce.

Aveti grija pe ce linkuri dati click 

Probabil ca primiti o multime de e-mailuri. Unele mesaje SPAM contin linkuri suspecte, care pot furniza hotilor informatii importante stocate pe computer, cum ar fi parole, date de acces si date personale.
In situatia actuala de raspandire a COVID-19, fraudele online ce se ascund in spatele unor aparente donatii au devenit foarte frecvente. Vi se poate cere sa trimiteti bani pentru o cauza, iar in realitate banii ar putea ajunge in buzunarul cuiva rau intentionat.
Fiti atenti, nu doar la linkurile suspecte din e-mailurile dvs., dar si la SMS-urile pe care le primiti, cat si atunci cand navigati pe internet.

Monitorizati-va depozitele, creditele si conturile curente 

Daca primiti in mod regulat de la institutii financiare comunicari cu privire la situatia dvs. financiara si observati o intarziere, contactati imediat expeditorul respectiv (institutia financiara) si aflati daca exista un motiv in spatele intarzierii.
Verificati des soldul de pe cardurile / conturile dvs. bancare si, in cazul in care observati tranzactii suspecte sau alte activitati, contactati imediat institutia financiara pentru a evita posibilitatea de a deveni victima unei fraude.

Folositi parole complexe si PIN-uri diferite 

Expertii in sanatate recomanda cumparaturile online si plata cu carduri de debit / credit in loc de numerar. Motivul este ca bancnotele si monedele din hartie sunt unele dintre principalele surse de bacterii si raspandire a virusilor, care se lipesc de suprafata lor si pot ramane acolo mai mult de 24 de ore. Retineti acest lucru si schimbati parolele si codurile PIN ale cardurilor dvs. in mod regulat, pentru a le face mai complexe si cunoscute doar de dvs.

Iata, acum stiti! Nu este chiar atat de dificil, trebuie doar sa actionati responsabil si sa luati masurile necesare pentru a va proteja. Ramaneti responsabili atat cu sanatatea cat si cu finantele dvs.!

Ultimele articole

Citeste mai mult
Cum sa faceti cumparaturi pe timp de criza (3)
Cum sa cheltuiti pe timp de criza (2)
Horoscop financiar 2020